open
Klik hier voor een virtuele rondleiding
Gandante

 

**In the Picture**

VOOR KINDEREN - Mini-beiaardiers
De kalender voor 2017 is gekend!
Zondag 22 januari 2017, om 11:00
Zondag 26 februari 2017, om 11:00
Zondag 26 maart 2017, om 11:00
Zondag 30 april 2017, om 11:00
Zondag 28 mei 2017, om 11:00
Zondag 25 juni 2017, om 11:00
Zondag 24 september 2017, om 11:00
Zondag 29 oktober 2017, om 11:00
Zondag 26 november 2017, om 11:00
zondag 31 december 2017, om 11:00

Hier inschrijven

***

Word vriend van het Belfort op facebook!

Neem een selfie of 'belfie' vanop het belfort met uitzicht op Gent en deel het met ons op facebook! #belfortgent #belfie

***

Nu ook te gebruiken in het belfort!

UitPas Gent

***

Bezoek nu onze webshop!

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Wens je een souvenir over te houden aan jouw onvergetelijk bezoek aan het belfort? Of heb je een speciale interesse in alles wat met draken heeft te maken? Snuister dan eens rond in onze nieuwe webshop, waarop je juweeltjes, houten speelgoed en torenwachterspakjes kan vinden. Benieuwd naar meer? Bezoek dan zeker eens onze museumshop in het belfort, waar we een groot aanbod aan gadgets over draken hebben.

***

Bezoek het belfort nu ook digitaal met de belfortApp!
Bezoekers van het belfort kunnen met deze gratis app alles leren over de razend interessante geschiedenis van het monument en haar inwoners. Bovendien kunnen ze op het panorama bovenaan de toren met behulp van de app de Gentse monumenten beter leren kennen! Bezoek het belfort snel om kennis te maken met de belfortApp. Let op: de belfortApp werkt enkel op smartphones en tablets met een Android-besturingssysteem!
Download de belfortApp nu al op de Google Play Store via deze link

***

Nieuwe brochures over het belfort in vier talen!
Om onze bezoekers een nog betere service te verlenen, brengt Artoria mooi uitgegeven brochures uit in vier talen: Nederlands, Frans, Engels en Spaans. De brochure loodst u doorheen elke verdieping van het prachtige belfort, officieel UNESCO werelderfgoed. Lees alles over dit monument, zijn vroegere bewoners en de belangrijke rol die het speelde in de geschiedenis. De brochure is voor 3 euro per stuk te koop aan het onthaal van het belfort.

***

 

feest

In de lakenhalle staat een 13m lang werk van  cartoonist Lectrr die een reis maakt doorheen 700 jaar geschiedenis. Postkaarten van dit werk zijn verkrijgbaar in de shop van het belfort.

***

Voor jongeren hebben we 'Het Verdwenen Privilege' en voor jong en oud een fotozoektocht in en rond het belfort. Klik hier voor meer informatie!

Kijk hier wat de UITtesters er van vonden...

***

Het Spel van de slotenmaker kan al langer gespeeld worden op verjaardagsfeestjes. Op vraag van ouders voorzien drank en hapjes!

***

Het belfort van Gent is opgenomen, samen met verschillende andere Gentse monumenten, in een cadeaubon van Bongo: Cities by Bongo Gent.

***

Nieuwsgierig naar Gent van bovenaf bekeken? Het Belfort heeft een unieke rondgang, waardoor Gent in 360° te bezichtigen is.

zicht

***

Cultuurschakels zetten hun deuren open voor klasgroepen en laat hen kennismaken met hun educatief aanbod. Het belfort van Gent is nu één van de vele cultuurschakels.

***

Maak kennis met onze kleurrijke klokkenluider en zijn belfort! Via deze link kan je het één-programma Vlaanderen Vakantieland herbekijken waar Ben Roelants het best bewaarde geheim van België aandoet, namelijk Gent...

***

Het belfort heeft een lift vanaf de eerste verdieping. Het is echter onmogelijk het belfort te bezoeken met rolstoel.

draak1


Terug naar boven