Belfort Gent
 

Bezoek

 
Bezoek 2.jpg
 

Individueel

Het belfort is elke dag te bezoeken tussen 10:00 en 18:00. Dit bezoek brengt u van het lagergelegen secreet via drie verdiepingen naar de rondgang bovenaan de torenspits, waar u een onvergetelijk zicht op Gent hebt vanop de vier zijden van het belfort. Op elke verdieping van het belfort is een klein museum ingericht, waarin verschillende thema’s worden behandeld.

 
 
 
 

Met gids

Heeft u graag wat ‘inside information’ wanneer u het belfort bezoekt? Reserveer dan een gids voor uw bezoek, die u anderhalf uur lang zal wijzen op elk klein detail van deze stenen kolos. Wij kunnen u de stadsgidsen van Gandante warm aanbevelen, u kan die hier reserveren. Reken op €90 voor de gids. Toegangstickets zijn hierbij niet inbegrepen.

 
 

Nocturne

'Zo lelijk als de nacht' is een gezegde dat niet opgaat in Gent! In tegendeel, bij nacht wordt de stad nog mooier, zou je kunnen zeggen. Het Gentse lichtplan heeft hier veel toe bijgedragen. En van waaruit kan je die prachtig fonkelende binnenstad beter zien dan vanop het belfort? Via Artoria kan je na sluitingstijd een gegidste rondleiding volgen door het spookachtige belfort en bovenaan het lichtspektakel bewonderen. Desgewenst kan er nog een glaasje cava, een gulden draakje of een broodjesreceptie klaargezet worden beneden. Perfect als u indruk moet maken op uw gezelschap! Vraag hier uw offerte aan.

 
Bezoek 1.jpg
 

Zoektochten

Geen betere manier om Gent te leren kennen dan spelenderwijs. Deze zoektochten kunnen individueel of in kleine groepjes tegen elkaar gespeeld worden en zijn te koop aan de balie van het belfort tijdens de openingsuren. Indien u er meer dan tien wil bestellen, stuur een mailtje vooraf, zodat wij ze klaar kunnen leggen. €8 per boekje (voor drie à vier personen). Voor buitenlandse bezoekers hebben we twee Engelstalige zoektochten in het centrum en één Franstalige zoektocht in het Patershol. Informeer ernaar aan het onthaal van het belfort!

 
 
 

Fotozoektocht

De ideale teambuilding die actie en cultuur combineert, met als afsluiter, al dan niet naar wens, een glaasje cava en chocolade draakjes. Vraag vrijblijvend uw offerte. Hier vindt u meer informatie.

Elke stap telt

Terug naar sportieve eenvoud in deze zoektocht met stappenteller! Sluit de fikse wandeling af in een historisch kader met een glaasje cava of Gulden Draak. Hier vindt u meer informatie.

 

Portus Ganda – Meer dan water alleen

Wandelend langs het water, langs de resten van de allereerste nederzetting Ganda, langs de ruïnes van de Sint-Baafsabdij en het Spanjaardenkasteel, langs de herinneringen aan het slachthuis, … onthul je de geheimen van deze prachtige stadswijk.

24954654408_253f8df990_o.jpg
 

Stadsrally

Laat alle remmen los en bepaal zelf het parcours van uw stadsrally doorheen de Gentse binnenstad. Op uw weg: interactieve opdrachten, quizvragen en degustaties van allerlei Gentse lekkernijen. 

Neuzen in historisch Gent

Welke torens vormen de bekende Torenrij? Wat stellen ‘de Gekroonde Hoofden’ voor? Wanneer werd het Gravensteen gebouwd? Hoeveel weegt de kanonskogel van de Dulle Griet? In welk straatje ruikt het altijd naar verf? Dit alles en nog véél meer komt u te weten tijdens deze zoektocht.

 
6847409550_fdf22789ed_o (1).jpg

Sherlock Holmes in het Patershol

Een zoektocht voor het hele gezin in één van Gents oudste en gezelligste wijken. Aan de hand van een leidraad, vragen, raadsels en puzzels leer je het Patershol beter kennen.

 
 

Voor kinderen

Het spel van de slotenmaker

In "Het spel van de Slotenmaker" leren kinderen van 6 tot 12 jaar het Gentse belfort beter kennen. Het Spel van de Slotenmaker is een speelse en interactieve rondleiding boordevol weetjes en opdrachtjes. Prijs: € 1,00 per kind en € 8,00 per boekje en attributen. De kinderen moeten begeleid worden door minstens 1 volwassene. Per boekje heeft één begeleider gratis toegang tot het belfort.

 
Bezoek 5.jpg
 

Verjaardagsfeestjes

Vier je verjaardag in het belfort van Gent! Samen met de jarige gaan de allerkleinsten op zoek naar de schat van het belfort. De jarige wordt getooid en gekroond en nadien volgt nog een hapje en een drankje. Prijs: € 1,00 per kind en € 8,00 per boekje en attributen. De kinderen moeten begeleid worden door minstens 1 volwassene. Per boekje heeft één begeleider gratis toegang tot het Belfort. Maximum 20 kinderen per groep. Voor een (verjaardags)feestje voorzien we achteraf cupcakes met een drankje (+ € 3,00 per kind).

 
 
 

Minibeiaardiers

Willen uw kinderen of kleinkinderen graag hun favoriete liedjes over de stad laten weergalmen? Dan zijn ze welkom bij stadsbeiaardier Kenneth Theunissen. Hij helpt hen om als een volleerd klokkenspeler muziek over de stad te strooien. Minibeiaardiers zijn tussen 3 en 12 jaar en kunnen iedere laatste zondag van de maand tussen 11:00 en 12:00 hun favoriete deuntje kwijt in het belfort. Vooraf inschrijven via info@artoria.be!

 
 

Scholen

Op zoek naar een leuke en boeiende manier om met de klas het belfort te bezoeken? Je vindt wellicht een antwoord in het aanbod educatieve pakketten voor zowel het basis- als het secundair onderwijs. Leerlingen onder de 19 jaar mogen gratis binnen, leerkrachten betalen op vertoon van hun lerarenkaart het reductietarief van €6. Graag vooraf mailen naar ons indien u met uw leerlingen het belfort komt bezoeken. Opgelet: leerlingen moeten ten allen tijde begeleid worden tijdens een bezoek aan het belfort.

 
Bezoek 4.jpg