Spiksplinternieuw aanbod in de belfortshop!

Bent u voor uw kinderen op zoek naar een robuuste kroon, een mooi borstpantser of originele ridderhelmen? Dan moet u beslist eens in het belfort binnen springen! Onze museumshop heeft haar aanbod gevoelig uitgebreid met allerhande asseccoires voor prinsessen en allerlei benodigheden voor stoere ridders. Het ideale speelmateriaal voor uw kleine spruiten. Verder hebben we uiteraard ook een mooi assortiment over draken en is ons boekensegment ten zeerste de moeite waard. De belfortshop is te vinden in de Lakenhalle en is elke dag geopend van 10:00 tot 17:45. Tot gauw? 

Brass & Bells op zaterdag 7 juli

Op zaterdag 7 juli kunt u om 20u komen kijken naar een uniek spektakel op het Gentse Belfort. Ter gelegenheid van het openingsconcert van ons zomerfestival verwelkomt onze stadsbeiaardier Kenneth Theunissen het 15-koppige trompettenensemble (olv. Wilfried Theunissen). Dit feestelijk gebruik dateert reeds vanuit de barokperiode, waarbij grote evenementen aangekondigd werden van op kerktorens. Bekijk hier hoe dat ongeveer klinkt!

Op het programma bekende composities van R. Strauss, G.F. Händel, G. Bizet, H. Purcell, T. Susato en L. von Beethoven. Alle terrasjes en pleinen kunnen hierdoor genieten van dit visueel spektakel op een hoogte van 70 meter, daar de trompettisten zich per nummer verplaatsen op de rondgang van het Belfort. Met dank aan Historische Huizen Gent!

Alle data voor het Beiaardfestival bekend!

Brass & Bells op zaterdag 7 juli vormt het officiële startschot voor het Beiaardfestival deze zomer. Op vijf andere data, verspreid over juli en augustus, zal de beiaard van het Gentse belfort de mooiste muziek over het stadscentrum doen neerdalen. Op het programma onder meer concerten van gastbeiaardiers uit Sint-Niklaas, Diest of Nieuwpoort en als kers op de taart vindt op 25 augustus een slotconcert van doeldelzakband 'The Flemisch Caledonian Pipes & Drums' en stadsbeiaardier Kenneth Theunissen plaats. Eenvoudigweg niet te missen voor elke rechtgeaarde Gentenaar!

Het volledige programma kan u hier vinden. Het Beiaardfestival is een initiatief van Historische Huizen Gent.