Speciaal voor kinderen: Halloween in het Gentse belfort

Op donderdag 31 oktober is het Gentse belfort het decor voor een griezelige zoektocht. Het Halloweenprogramma in het Gentse belfort is geschikt voor kindjes van 6 tot 12 jaar. De prijs bedraagt €5 voor elk kind dat deelneemt. De tickets die hier gekocht worden zijn enkel voor kinderen. Ouders en begeleiders die meegaan hebben geen ticket nodig, maar betalen het normale inkomtarief.

Er zijn drie zoektochten voorzien in totaal, om 13:30, 14:30 en 15:30. Tickets moeten op voorhand gekocht worden en dat kan op de site van Gandante vzw via de voorgaande links.

HeemkundigeKring Wondelgem
Nieuwe liedjes voor de Gentse beiaard

De stemmen zijn geteld, u heeft alweer massaal gekozen welke nieuwe deuntjes vanuit het belfort over de stad zullen weerklinken. 'Ruimtevaarder' van Kommil Foo, 'Perfect Day' van Lou Reed en 'Bluesette' van Toots Tielemans zullen vanaf paaszondag weerklinken over de binnenstad. Het vierde liedje is uiteraard de klassieker 'Klokke Roeland', die door de Gentenaars opnieuw naar de eerste plaats werd gestemd! Het versteken of programmeren van de 360 jaar oude speeltrommel is een minutieus werkje. Volgens Kenneth Theunissen, de stadsbeiaardier, kost het versteken hem al gauw enkele dagen. Tegen Witte Donderdag moet de trommel speelklaar zijn om met Pasen de vier nieuwe liedjes te kunnen spelen.