Brass & Bells op zaterdag 7 juli

Op zaterdag 7 juli kunt u om 20u komen kijken naar een uniek spektakel op het Gentse Belfort. Ter gelegenheid van het openingsconcert van ons zomerfestival verwelkomt onze stadsbeiaardier Kenneth Theunissen het 15-koppige trompettenensemble (olv. Wilfried Theunissen). Dit feestelijk gebruik dateert reeds vanuit de barokperiode, waarbij grote evenementen aangekondigd werden van op kerktorens. Bekijk hier hoe dat ongeveer klinkt!

Op het programma bekende composities van R. Strauss, G.F. Händel, G. Bizet, H. Purcell, T. Susato en L. von Beethoven. Alle terrasjes en pleinen kunnen hierdoor genieten van dit visueel spektakel op een hoogte van 70 meter, daar de trompettisten zich per nummer verplaatsen op de rondgang van het Belfort. Met dank aan Historische Huizen Gent!