Belfort Gent
 

Locatie

De ingang van het belfort ligt aan de straatkant van het Sint-Baafsplein. U kan het belfort betreden door eerst de trappen omhoog te gaan.

 
 
 
 

Openbaar vervoer

Het belfort is heel eenvoudig te bereiken via het openbaar vervoer. Tramlijnen 1, 4 en 21 stoppen aan de Korenmarkt, op vijftig meter van het belfort. Deze tramlijnen hebben ook een halte aan het Sint-Pietersstation. Buslijnen 3, 38 en 39 stoppen ook aan de Korenmarkt, en hebben een halte aan het Dampoortstation.

 
 

Per auto

Het centrum van Gent is door het circulatieplan niet langer bereikbaar met de wagen. Wanneer u met de wagen naar Gent komt en het belfort wil bezoeken, dan parkeert u best in de ondergrondse parkings aan Vrijdagmarkt, Kouter of Sint-Michiels. Deze drie parkings liggen op vijf minuten wandelafstand van het belfort. Opgelet: het ligt niet voor de hand om Gent binnen te rijden. Deze officiële site helpt u beter op weg.

 
 

Per autobus

Autocars kunnen in Gent toeristen laten in- en uitstappen aan station Gent-Dampoort. Van daaruit kunnen de toeristen makkelijk de binnenstad bereiken, te voet of met bus 3. Op de parking Dampoort (aan het station) is langer parkeren mogelijk. Dat kost 1,5 euro per uur of 6 euro per dag. Aan de Dampoort is plaats voor 24 autocars. Autocars kunnen ook gratis parkeren op de Yachtdreef. Daar geldt ook geen parkeerduurbeperking. Er kunnen 14 autocars parkeren.

 
 

Met de elektrische taxi

Op www.elektrischetaxis.be vindt u alle Gentse taxi-ondernemingen die elektrische taxi's aanbieden. Deze zijn geen cent duurder dan gewone taxi's, veroorzaken geen luchtvervuiling, en zijn wél even comfortabel. Samen maken en houden we de Gentse lucht proper!

 

Openingsuren

 
 

Het belfort is alle dagen geopend van 10:00 tot 18:00. De laatste tickets worden om 17:30 verkocht. Op 25 december en 1 januari is het belfort gesloten.

 
Praktisch 2.jpg
 

Tarieven

 
 
 

Basistarief: €8

 

Reductietarief: €6

Van toepassing op:

  • Inwoners van Gent (op vertoon van identiteitskaart)

  • Groepen (vanaf 15 personen)

  • Senioren (65+)

  • Leerkrachten met geldige Lerarenkaart (2019). Bezoekt u het belfort met uw klas, lees dan vooraf zeker deze pagina.

 

Jongeren 19-25: €2,70

Houders van een vrijetijdspas voor mensen in armoede en Steunpunt Vakantieparticipatie: €1,60

 

Gratis

Van toepassing op:

  • Inwoners van Gent elke zondag tussen 10:00 en 13:00 en tijdens de Gentse Feesten

  • Begeleiders van gehandicapten

  • Houders van een CityCard Gent (ook te koop aan het onthaal Belfort)

  • Jongeren t.e.m. 18 jaar

 
 
 

Brochures

Wie het belfort bezoekt, kan aan het onthaal mooi ontworpen brochures kopen die informatie geeft bij alles wat er te zien valt in het monument. Er zijn brochures in het Nederlands, Frans, Spaans, Engels en het Duits te koop. Een brochure kost €3.

 

CityCard

Combineer een bezoek aan het belfort met andere musea en monumenten! De CityCard omvat een bezoek aan alle belangrijke musea en monumenten. Bovendien is gratis tram- en busvervoer in de stad inbegrepen én een boottocht op de Gentse binnenwateren. Prijs € 30 (48 uur geldig) of € 35 (72 uur geldig). De CityCard is ook te koop aan het onthaal van het belfort in de Lakenhalle.

 
Praktisch 1.jpg
 

De belfortApp

Bezoekers aan het belfort met een Androidtoestel kunnen in de Google Play Store gratis de belfortApp downloaden. Die geeft niet alleen alle informatie die u wenst over het monument, maar zegt bovenaan de rondgang ook nog eens welke ander monumenten u ziet.

De app is hier te downloaden:

Ontdek het op Google Play